Jomfruland hytteeierforening – 50 års markering

Jomfruland hytteeierforening – 50 års markering

Publisert av Ola Haave den 22.06.22. Oppdatert 17.02.23.

Jomfruland hytteeierforening – 50 års markering 2022

Jomfruland hytteeierforenings 50 års jubileum vil bli markert lørdag 9. juli 2022. Vi har lagt opp til tre jubileumsaktiviteter som blir arrangert som en naturlig forlengelse av aktiviteten på Jomfrulandsdagene i regi av Jomfruland vel samme helg.

Foto: privat

Kunstskole for barn i alle aldre

Lørdag kl 15-17 arrangeres kunstskole i området ved velhuset/skolestua.  Vi har vært så heldige å få den anerkjente kunstneren Jonny Andvik til å holde dette mini-kurset, der fokus vil bli på trolske stemninger etter inspirasjon av Theodor Kittelsen som jo malte mange av sine mest berømte bilder nettopp på Jomfruland. Kunstskolen er åpen for alle og det er ingen påmelding. Vi holder papir og fargestifter.

Jubileumsbilde av Jomfruland

Jonny Andvik har malt et stort maleri av øya som vil bli avduket i forbindelse med jubileumsfesten på Haga kystkafé. Alle medlemmer i JHF vil få tilbud om å kjøpe et trykk av bildet for kr 100,-. For andre vil prisen være kr 1.000,-. Informasjon om hvordan man får kjøpt bildet vil bli formidlet i forbindelse med avdukingen og på JHF sin hjemmeside, www.jomfrulandhf.no .

Foto: Therese Wangberg

Jubileumsfest på Haga Kystkafé

50 års jubileet vil bli feiret med stor jubileumsfest på Haga kystkafé. Der vil det bli avduking av jubileumsbilde, tale og ikke minst konsert med

Arrangementet er åpent for alle, men medlemmer i JHF får kjøpe inntil to billetter hver for kroner 200,- per stk. Andre kan kjøpe billetter (via ticketmaster.no) for 450,-.

Billetter til medlemmer kan bestilles på e-post til jubileum@jomfrulandhf.no. Merk at det er en begrensning i antallet billetter til medlemspris. Fristen for å bestille er uansett 30. juni, men «førstemann til mølla» gjelder.

Porten åpnes for gjester med billett fra JHF kl 18:45. Øvrige gjester slippes inn fra kl 19:00. Avduking av jubileumsbildet og taler vil finne sted kl 20:00. Konserten starter kl 21:00

Vi sees!

Hilsen styret i Jomfruland hytteeierforening

Jonny Andvik

Han er en av de fremste figurative malerne i sin generasjon i Skandinavia. I løpet av sin karriere har han også hatt over 500 studenter på sin kunstskole i Porsgrunn i Telemark, der han etablerte Atelier Andvik i 1999. For han er Mesterverket det høyeste målet. (Tekst: www.fineart.no)

Stein Torleif Bjella

Han er fra Ål i Hallingdal og er en av våre største fortellere og visekunstnere. Hans tekstunivers og skråe blikk på samtiden viser et stort bankende hjerte for utskudd i bygd og i by. Hos Bjella kombineres fortellerkunst på et høyt nivå med en utsøkt balansegang mellom det rufsete rocka og stram musikalsk presisjon. Han leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av og som treffer sterkt både på plate og i konsertform. (Tekst: www.hok.no)